A Soros-terv

Soros György. Nevét beírva a legnagyobb keresőmotorba nagyjából 519 000 találatot kapunk 0,31 másodperc alatt. Képek, cikkek, videók. Soros György egy fogalom. 

 

soros.jpg

A wikipédia szerint: 

Soros György (született Schvartz) (Budapest, 1930. augusztus 12. –) magyar származású amerikai filantróp üzletember, közgazdász, a reflexivitás elméletének kidolgozója. Pénzügyi tevékenységén kívül sokszor világpolitikai eseményekben is bátran és újító módon vállalt szerepet, támogatta a Black Lives Matter nevű progresszív mozgalmat is, amivel az Egyesült Államok határain kívül is közismertté vált. A Közép-európai Egyetem (CEU) örökös kurátora és a kuratórium tiszteletbeli elnöke. A több mint 50 országban működő társadalmi szervezeteket támogató nemzetközi alapítványáról is ismert. Magyarországon az általa alapított Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatát támogatja adományaival.

A Forbes magazin 2014. májusi listája szerint az Amerikai Egyesült Államok 17., a világ 29. leggazdagabb embere. 2017 májusában szintén a világ 30 leggazdagabb embere közé sorolták. Vagyona, amit önerejéből, képzettségének, pénzügyi tehetségének köszönhetően a sikeres tőzsdei befektetéseinek hasznából, illetve egyes valuták árfolyamváltozását jól kihasználó pénzügyi tranzakciók segítségével gyűjtött össze, 25 milliárd dollárttesz ki.

Summa summarum: egy gazdag, amerikai magyar idős úr. Mai politikai fogalommal élve: egy nyugger. 

Egy a sok közül, akiket a Jobbik megsértett, az ellenzék meggyalázott, és akiknek ezt a kormány (mint egy kedves és figyelmes gondoskodó hang) nem mulasztotta el mindezt telefonon a tudtukra juttatni. 

Egy "nyugger", akit Szeretett Kormányunk oly nagy erőkkel óv, véd és becsül, ennek ellenére mégis vele riogatja az országot. 

Vajon őt is felhívták, hogy elmondják neki, a gonosz Jobbik mennyire megsértette őt? Hiszen - ebből az aspektusából - ő is csak egy idős nyugdíjas. Akinek nem szabad nevetnie a végén. (Nem hagyjuk! Nem hagyjuk!)

Hogy miben másabb ő, mint bármely más nyugdíjas kishazánkban (és/vagy annak határain túl)? Nem, nem abban, hogy gazdag. Nem, még csak nem is abban, hogy zsidó (nem hagyjuk! nem hagyjuk!). Abban, hogy az ő nevét mindenki ismeri Magyarországon. Az ő arca, a ráncai, a mosolya ott virít mindenhol: óriásplakátokon, újságban, tévében. 

Ő a Főgonosz. Ő az, aki mindenről tehet. Ő fenyegeti hazánk lakosságát, Ő fenyegeti most is, ebben a pillanatban is Önt.

És ez már nem Soros Györgyről, a messzi Ámerikában élő bácsiról szól, hanem arról a virtuális figuráról, arról a fantomról, arról a démoni erőről, aminek a Soros György nevet adták.

Számít-e az, hogy ki is ő? Ismerjük-e őt? Én nem. Becsületemre legyen mondva, elég alaposan utánaolvastam az életének, elolvastam nem egy írását, és számos olyan cikket, amit róla írtak, mégis határozottan ki merem jelenteni: nem tudom, ki az a Soros György. 

De beszéljünk egy kicsit a Soros-tervről. 

Ennek kapcsán először is nyúljunk az egyik legaktuálisabb szépirodalmi műhöz, mely nemcsak korában, hanem ma is megállja a helyét. Talán már ki is találta, melyik az. Nem? Segítek: George Orwell 1984 című disztópiájára gondoltam. Ahol is a regnáló rezsim mottója az alábbi:

A HÁBORÚ: BÉKE

A SZABADSÁG: SZOLGASÁG

A TUDATLANSÁG: ERŐ

Nézzünk ennek a három szentenciának a mélyére!

A HÁBORÚ: BÉKE. 

Paradoxon. De mint tudjuk, a paradoxon feloldható, látszólagos ellentmondás. Ugyanis amíg egy ország háborúban áll (egy másik országgal, a nyugattal, a migránsokkal, a liberalizmus fertőző eszméjével, vagy éppen jelen írás alanyával (grammatikailag inkább a tárgya, de ne csapongjak), Soros Györggyel), addig az ország lakói békében élnek. Mert amíg fiaink, férjeink, apáink, a fronton harcolva életüket adják értünk, addig együtt aggódunk, együtt gyászolunk, együtt várunk, addig nem érdekel, hogy közben a regnáló hatalom mit is csinál, hiszen a háború fontosabb. És lőn: az országban egység és béke van. 
Így tehát mindig háborúzunk. Figyelje csak meg, milyen harci hévvel szónokol Orbán Viktor. És mivel zárja minden-egye-beszédét? "Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!"
Mert háborúban vagyunk. Mert győznünk kell! Nem hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén! (Nem hagyjuk! Nem hagyjuk!).

A SZABADSÁG: SZOLGASÁG.

Itt sem a rabszolgaságra kell gondolni. Szolgálunk, szolgálunk egy céget, ahol dolgozunk, szolgáljuk a családunkat, és mindenek fölött: minden cselekedetünkkel az államot szolgáljuk. Az államot szolgáljuk, amikor fizetjük a járulékainkat, az államot szolgáljuk, amikor bemegyünk a CBA-ba megvenni a Magyar UHT Tejet, vagy amikor a Nemzeti Dohányboltban fizetünk egy doboz cigiért. Az államot szolgáljuk, amikor elmegyünk szavazni. Az eszmét szolgáljuk, amikor kitöltjük az újabb (és újabb és újabb és még újabb) nemzeti konzultációt, nem mérlegelve, hogy az nekem, neki s önnek mennyi pénzébe is került. Szolgálunk, és ezáltal szabadok vagyunk. Nem vegzál minket az állam, nem a mi képünkkel riogatják az embereket, nem rólunk szól a nemzeti konzultáció. Szabadon élhetünk. Hát nem ez minden vágyunk? Csak ne, ne, ismétlem: ne törjünk ki a rendszer szolgálatából. 
(a témához ajánlott olvasmány haladóknak: Guy Debord: A spektákulum társadalma)

A TUDATLANSÁG: ERŐ

Ha levetkőzném minden maradék objektivitásom, és a legszubjektívebb véleményemet mondanám (amit igyekszem elkerülni, de - mea culpa, mea maxima culpa - emberből vagyok, így hát minden objektivitásom szubjektívvá lényegül) akkor szarkasztikusan ide csak annyit írnék: lásd CÖF. 
De ilyet nem teszek. Ellenben visszakanyarodok a tárgyhoz, és Soros Györggyel vezetem ezt le. Mert nem tudjuk, ki Soros György. Nem, nem, most nem a fiktív fogalomról beszélek, akivel riogatnak minket. Most a valódi emberről beszélek. Akiről nem tudjuk, hogy kicsoda. Nem ismerjük őt személyesen. Tudatlanok vagyok -e tekintetben legalábbis kollektíven. És mi ebben a hatalom? Ha a kormány ellenségképének ad egy nevet, akkor elhiteti velünk, hogy tudjuk ki ő. Hatalmunk van felette, átlátunk a tervein, tudjuk, hogy el akarja tiporni hazánkat. És itt nem számít, hogy Soros György az, vagy Gipsz Jakab. csak a - hajtűkanyar - háború a lényeg: van ki ellen harcolnunk. Az ellenség nevesítve van, arcot is társítunk hozzá, ismerjük őt. És ha tudjuk, ki az ellenség, akkor le is tudjuk győzni. 

 

Összefoglalva tehát a Soros-tervet.

1. Ha azt akarod, hogy ne a Te mocskos ügyeiddel foglalkozzanak az emberek, ezáltal veszélyeztetve hatalmadat, akkor adj nekik egy ellenséget, aki ellen harcba mehetünk

2 Használj fel minden aktuális eseményt annak alátámasztásául, hogy ez az ellenség miket tesz

3. Ragadj meg minden eszközt annak érdekében, hogy demonstráld: valami sötét erő romlást hozott ránk

4. Adj arcot és nevet a sötét, távoli hatalomnak, és engedd szabadjára a médiát.

4. Konzultációba csomagolt manipulatív kérdésekkel érd el, hogy az emberek féljenek

Kész is. 

soros-terv.jpg

Van kedve konzultálni? Akkor íme az én 7 kérdésem (7. Milyen szimbolikus, nem? heten vannak a gonoszok, a fő bűnből is 7 van)

1. Fél-e Ön Soros Györgytől?

2. Ismeri-e Ön Soros Györgyöt?

3. Akarja-e, hogy legközelebb az Ön nevét és arcát használják fel az ország megfélemlítésére?

4. Retteg-e Ön a Soros-tervtől?

5. Áldozata-e Ön a  Soros-tervnek?

6. Biztonságban érzi-e Ön magát attól, hogy minden lehetséges csatornán felhívták a figyelmét a veszélre?

7. Ön is Soros György?