#SZAVAZZ

Április 8-án nem kifogásokat kell keresni.

Nem kell sz@r szöveg, hogy "a Fidesz úgyis be van betonozva, a választásoknak már megvan az eredménye" - nem fogok hazudni neked, csalások mindig vannak, mindenhol. De minél többen mennek el szavazni, annál nehezebb lesz elcsalni az eredményeket. Igen, most is lesznek csalások, amik vagy kiderülnek, vagy nem. De a jelen felfokozott hangulatban nagyon rizikós már a csalás. És egy teljes választást NEM.LEHET elcsalni.

Nem kell a sz@r szöveg, hogy "az enyém csak egy szavazat, azon nem múlik semmi" - elárulom neked, MINDENKI szavazata csak EGY szavazat, de ebből a sok "csak egy szavazatból" jön össze az elegendő mennyiség. A kritikus tömeg is csak egy emberekből áll.

Nem kell a sz@r szöveg, hogy "nincs nekem erre időm" meg "van aznapra jobb programom is" - de van időd. Két x-et kell elhelyezni, plusz odasétálni az urnához. Ez a maximum negyed órás procedúra dönt a következő 4 évedről. Legyen egy minimális időd a jövődre, mert utána, ha neked nem tetsző eredmény, döntés születik, akkor késő lesz bánkódni azon, hogy mi lett volna, ha. És a fantasztikus vasárnapi programodra menet, vagy onnan jövet útba tudod ejteni a szavazófülkét.

Nem kell a sz@r szöveg, hogy "nincs kire szavaznom, mind egyforma" - 105 jelölő szervezet, 23 nyilvántartásba vett (amúgy 40) országos listával rendelkező párt, körzetenként átlagosan minimum 10 egyéni jelölt. Ha most nem tudsz kire x-et tenni, akkor mikor? De tudod mit, ha hülyeségnek tartod az egészet, és tényleg nem látod értelmét annak, hogy bármelyik pártot támogasd, akkor ott a viccpárt, az MKKP, akkor tiltakozz a választási rendszer ellen úgy, hogy rájuk voksolsz.

Nem kell a sz@r szöveg, hogy "engem nem érdekel a politika, meg amúgy sem értek hozzá" - de érdekel. Amikor lemész a boltba és vásárolsz, és panaszkodsz, hogy túl drága, amikor elmész dolgozni, és a bruttó béred a közelében sincs annak, amit a számládra kapsz, amikor elmész a kórházba, és nem megfelelő az ellátás színvonala, és sokat kell várnod egy sürgős vizsgálatra, amikor iskolák, óvodák züllenek el, amikor a gyereked, unokád vagy te magad azt tervezed, hogy elmész külföldre, amikor a kátyúk között botladozol, amikor a hiteledet nyögöd, akkor te bizony politizálsz. Ha nem értesz hozzá? Áruld el kérlek: ki ért a politikához? Tájékozódj! Olvass! Beszélgess! Kérdezz!

Van még bármi kifogásod, vagy most vasárnap felemeled a kényelmes foteledből a feneked, és teszel végre Te is valamit a saját életedért?!

merleg1.jpg